Начало Други King of Europe Pro Series идват в България

King of Europe Pro Series идват в България

24
0

Най-популярният дрифт шампионат в Европа – King of Europe Pro Series, през 2014г. ще посети България.  Преговорите по този въпрос са в напреднала фаза, като слуховете дори говорят, че между Дрифт Клуб България и King of Europe вече е постигнато споразумение относно провеждането на събитието, като единствено остава формално да се подпише договорa. Предвидената дата отново е в началото на месец юни, както бе и през тази година, когато в България се проведе първото в Европа дрифт събитие само за жени – Queen of Europe. За тези, които отново искат да се любуват на изцяло женски батъли, могат да дишат спокойно – King of Europe се очаква да пристигне с цялата си гама шампионати – Pro Series, Street Legal и Queen of Europe.

Неясен за момента е въпросът относно мястото за провеждане на събитието. Проблемът идва главно от изискванията на Про сериите, за които е нужно трасето да е доста по-високоскоростно от конфигурирано на 1 и 2 юни тази година в Международен панаир Пловдив. Обективно погледнато, Панаирното градче предлага възможности за различни конфигурации, някои от които доста по-високоскоростни от тазгодишното трасе, така че би било изненада, ако локацията за 2014г. бъде променена. Още повече, че в Международен панаир Пловдив, има достатъчно място, за да може спокойно да се събере многохилядната публика, която със сигурност ще иска да види на живо най-добрите дрифтъри в Европа, като Francesko Conti (шампиона за 2013г.), Adam Kerenyi (шампион за 2009 и 2012г.), Calin Ciortan (неизменно в Топ5 през последните няколко години), Benjamin Boulbes (вицешампион за 2013г.), а защо не и полската звезда Pawel Trela.

Домакинстването на кръг от King of Europe Pro Series, дава сериозна възможност на България да се утвърди, като един от водещите организатори в този спорт, както и като привлекателна дестинация за дрифтъри от Европа и Азия благодарение на TV Motors и Eurosport, които излъчват репортаж след всеки проведен кръг.

Надяваме се съвсем скоро да има и официална информация по въпроса, която да зарадва всички български фенове на дрифта с конкретна дата и локация.