Начало Други Кино Арена със специална предпремиерна прожекция на филма „Gran turismo“

Кино Арена със специална предпремиерна прожекция на филма „Gran turismo“

785
0
Кино Арена със специална предпремиерна прожекция на филма GRAN TURISMO

Вдъхновен от невероятната история на Ян Марденборо Gran Turismo показва осъществяването на една невъзможна мечта. Геймърът Ян (Арчи Мадекве) обединява сили с бившия състезател Джак Салтър (Дейвид Харбър) и с идеалиста от Нисан – Дани Мур (Орландо Блум). Заедно необикновеният екип рискува всичко, за да завладее пистата и първите места на едни от най-елитните автомобилни състезания в света.

Gran Turismo е вдъхновяваща и завладяваща история, която доказва, че няма невъзможни мечти

За всички фенове на моторните спортове и на легендарната игра GRAN TURISMO кино Арена организира специална предпремиерна прожекция на филма. Тя ще се състои на 10 август в залите в The Mall – София, Mall Markovo Tepe – Пловдив, Panorama Mall Плевен, Гранд мол Варна и Кино Арена Кърджали. Билетите за прожекцията вече са в продажба тук.

От киното са подготвили вълнуващи изненади за зрителите – ваучери за допълнителна отстъпка от селекцията на Ozone.bg, посветена на играта. Ще има и томбола. В нея някой ще спечели умален модел на Bugatti Chiron или играта за SPS5 Hogwarts Legacy.

Историята, вдъхновила филма „Gran Turismo“, е тази на Ян Марденборо. Син на английски футболист, до 19-годишна възраст той изобщо няма сериозно участие в каквато и да е категория автомобилен спорт

Роденият на 9 септември 1991 г. Ян участва през 2011 г. в GT Academy. Академията е организирана от Nissan в партньорство със Sony. Тя съществува от 2006 г., като постепенно се разраства. Първото ѝ сериозно издание е от 2008 г. Победителят в него Лукас Ордонес става пилот в заводски екип на Nissan.

Марденборо печели в състезание с над 90 000 участници. Наградата е място в тима на Nissan за 24 часа на Дубай. От тогава досега е карал в различни GT купи, британската, японската и европейска Формула 3, 24 часа на Льо Ман (LMP2), Формула Е.

Режисьор на филма „Gran Turismo“ е Нийл Бломкамп („Elysium“). Орландо Блум играе ролята на създателя на академията на Nissan Дарън Кокс. Гери Халиуел – бившата „джинджър спайс гърл“ и настояща съпруга на шефа на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер – пък е майката на младия пилот във филма.