Начало Автомобили Китайският държавен инвестиционен фонд купува дял от Daimler?

Китайският държавен инвестиционен фонд купува дял от Daimler?

17
0
daimler,Mercedes,Mercedes-Benz,Зинделфинген

Държавният инвестиционен фонд на Китай може да купи дял от Daimler AG според информация на местната преса. В публикация на уебсайта на вестник Peoples Daily се казва, че China Investment Corp. се интересува от придобиването на акции в концерна в размер от 4% до 10%.

От холдинга отказаха коментар. Главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетче пък посочи, че би приветствал китайски инвеститор в компанията.

Новината бе отхвърлена от отделни наблюдатели с довода, че се появява в момент, когато автомобилният концерн има грижи в Китай, пише Аутомотив Нюз Европа. През декември 2012 г. продажбите на Mercedes-Benz в Китай са паднали почти с 19% в сравнение със същия период на предходната година. Вследствие на това Mercedes реорганизират продажбената си мрежа в страната. В борда на директорите пък вече има човек – Хубертус Троска, който отговаря единствено за китайския пазар. Концернът се опитва всячески да навакса изоставането спрямо конкурентите Audi и BMW, а доктор Цетче призна наскоро в интервю, че Mercedes-Benz наистина не успява да поддържа тяхното темпо.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.