Начало Автомобили Клаймакс Спортс Роудстър – новият конкурент на Ариел Атом

Клаймакс Спортс Роудстър – новият конкурент на Ариел Атом

111
0

Британската компания Клаймакс реши да предложи на феновете на карането на писта поредния екстремен автомобил, който има за цел да се противопостави на известния Ариел Атом – един от най-бързо ускоряващите модели, на които е разрешено да се движат по улиците.

Марката планира производството на 200 екземпляра от спартанския Спортс Рейсър във фабриката си в Ковънтри. Двигателят, който задвижва модела е 4,6-литров V8, произведен от Форд, който обаче ще се предлага в две версии. При едната мощността му ще е 345 к.с., а при другата – 450 к.с. (които са постигнати с добавянето на механичен компресор). Мощта ще се предава на задната ос посредством 6-степенна трансмисия Грациано GT МЕ1.

„Искахме да създадем радикално различен тип кола, която да бъде изключително желана и да бъде подходяща за истинските ентусиасти. Изборът на алуминй бе логичен, за да можем да задържим теглото на автомобила ниско, което пък подобрява управлението, представянето и икономичността му“, заяви Саймън Лонг – един от дизайнерите на модела.

Сухото тегло на Клаймакс Спортс Рейсър е 907 кг, което значи, че при по-мощната версия на колата съотношението тегло/мощност е 458 килограма на тон. Окачването с двойни рамена е напълно регулируемо, а опциите включват керамични спирачки, секвенционална и полу-секвенционална трансмисия.

Цените на модела ще започват от 92 000 британски паунда.