Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Класиране в точките и с двете коли е целта на Макларън за...

Класиране в точките и с двете коли е целта на Макларън за Сингапур

30
0
Дженсън Бътън

Макларън ще се съсредоточат върху рафинирането и подобрението на МР4-28 по време на уикенда за Гран при на Сингапур, заяви шефът на екипа Мартин Уитмарш. Той допълни, че целта на отбора ще е да класира и двата си автомобила в точките.

Помня първия път, когато се състезавахме в Сингапур (през 2008 г.). Изглеждаше невероятно дори да помислиш, че старт от Формула 1 може да се проведе през нощта. Трябва да кажа, че вълнението да се надбягваш по осветените улици е толкова наситено днес, колкото беше и тогава. Получава се уникален спектакъл, който според мен е брилянтен за F1. Всъщност Гран при на Сингапур е едно от чудесата на съвременния спорт. Аз лично обичам надбягванията на пистата Марина Бей. Финиширах втори там през последните две години. Сега също ще е интересно да видим какво ще е поведението на колата ни на тази писта – неравна и изискваща високо аеропритискане. В този старт се отплаща и добрата физическа подготовка. Състезанието наближава границата от два часа и е безкрайно изтощително – заяви Дженсън Бътън.

Серхио Перес отбеляза, че е завършвал в точките при двете си предишни участия в Сингапур. Място в топ 10 ще е целта му и през следващия уикенд.

Битката в шампионата означава, че най-бързите три-четири отбора все още се трудят сериозно, за да развиват настоящите си болиди. Други гледат повече към 2014 г. По-трудно е да се печелят точки в оставащите надпревари. При нас има още предстоящи нови неща за колите – най-вече с оглед на следващия сезон. Надявам се да извлечем максимума от наличния пакет в едно от най-трудните състезания за годината. Сингапур е непредвидима надпревара – трудна и за пилоти, и за коли. Харесвам улични писти – можеш наистина да атакуваш завоите! – така че нямам търпение уикендът да дойде – допълни мексиканецът.