Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Класиране в топ 10 е целта на Заубер в 4-ия кръг от...

Класиране в топ 10 е целта на Заубер в 4-ия кръг от F1

67
0
Камуи Кобаяши

Борба за позиции в топ 10 както в квалификацията, така и в състезанието е основната цел на Заубер за Гран при на Турция. Швейцарският отбор отчете като успешни първите три старта във Формула 1 за 2011 г., въпреки че пилотите Камуи Кобаяши и Серхио Перес бяха дисквалифицирани след финала в Австралия заради техническо нарушение. Представянето и скоростта обаче им дадоха повод за надежда за по-добри резултати в предстоящите кръгове.

Изкарах малко време в Токио и вече нямам търпение да тръгна за Истанбул парк. Пистата е вълнуваща и е сред любимите ми. Миналогодишното ни представяне там бе доста добро, защото точно на това трасе взехме първата си точка – финиширах десети – спомни си японският състезател. – Беше истинско облекчение за екипа и все още с удоволствие се сещам за случая. Според мен би трябвало да сме доста конкурентоспособни в Турция. Трудно ми е да предвидя как може да се развие ситуацията. Обикновено нивото на сцепление е доста ниско в началото на уикенда, така че в тренировките обикновено се пързаляме сериозно. Смятам, че ще е жизненоважно да пазим предните си гуми – допълни Кобаяши.

Мексиканският му съотборник вече направи впечатление с разумното си управление (макар да удари Адриан Сутил в Китай, за което се извини впоследствие на немския пилот на Форс Индия) и способностите си зад волана.

Чувствам се така, сякаш шампионатът сега започва за мен, защото следващите писти от календара ги познавам. Състезавал съм се на Истанбул парк два пъти през миналите години и намирам, че пистата е много хубава. С болид от Формула 1 изживяването, разбира се, ще е много по-различно, а и физически по-изтощително. В осми завой предните гуми ще страдат особено много, така че ще е нужно да сме особено внимателни с тях. При всички случаи много искам да се състезавам в Турция, както и да спечеля точки – коментира Перес.