Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клер Уилямс: Не виждам причина да не се борим за второ място...

Клер Уилямс: Не виждам причина да не се борим за второ място при отборите

127
0
Клер Уилямс

Уилямс вече си поставят за цел второто място в класирането при конструкторите, заяви заместник-шефът на тима Клер Уилямс, която днес навърши 38 години.

Отборът от Гроув спечели 63 точки в последните три старта – единствено Мерцедес са с по-висок актив от тези надпревари. 51 от тях взе Валтери Ботас, който има три поредни подиума (трети в Австрия, втори на Силвърстоун и Хокенхайм), като той е пети в класирането. Фелипе Маса не завърши в последните две надпревари заради катастрофи в самото начало. Бразилецът е десети в подреждането на състезателите, а Уилямс са вече трети при отборите.

Във Формула 1 няма лесна плячка, но три не са непосилно препятствие, нали – сподели Уилямс по повод факта, че Ферари бяха на 3 точки пред британския тим преди старта в Германия. – Целта бе трета позиция в конструкторския шампионат. Ред Бул са само на 67 точки пред нас и са втори при екипите. При настоящата точкова система не виждам причина да не се борим за второ място при отборите тази година! Винаги сме били отбор, който развива автомобилите си в рамките на един сезон и имаме необходимите ресурси. Затова няма причина да не успеем да продължим напред и да надграждаме върху настоящото си представяне. Определено смятам, че сме в състояние да поддържаме темпото. Сегашната ни позиция е много различна от мястото, на което бяхме миналата година по това време!

Клер Уилямс заяви също така в интервюто си за официалния сайт на Формула 1, че обратът в тима е невероятен, но има още работа занапред:

Имаше четири основни области за преразглеждане в миналогодишното ни представяне, за да се върнем в желаните от нас позиции. Задвижващата система на Мерцедес бе, разбира се, значим фактор, както и привличането на група нови кадри в инженерния персонал, които подсилиха екипа ни, воден от Пат Саймъндс. После дойде Фелипе Маса. Имаме наистина силни пилоти! Те допринасят много за отбора – не само от гледна точка развитието на автомобила, но и от мотивационен аспект. Тимът се сплотява около тези двама страхотни състезатели, които сега карат за нас. И накрая, но не на последно място, е и комерсиалният елемент – той също има участие. Заедно сме изключително силен тим, който има шанс да се върне там, където искаме да бъдем.