Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клиентите на Мерцедес няма да получат най-новия мотор до края на сезона

Клиентите на Мерцедес няма да получат най-новия мотор до края на сезона

42
0

Клиентите на Мерцедес няма да получат най-новата спецификация на двигателите на немската компания до края на сезона, съобщава „Аутоспорт”. През тази година Мерцедес снабдяват със задвижващи системи още 3 отбора освен заводския си – Лотус, Форс Индия и Уилямс.

Новата версия на мотора дебютира на Монца в колите на Хамилтън и Розберг. В нея бяха използвани всички останали 7 възможности за подобряване на задвижващата система до края на сезона. Заради невъзможността да произведе достатъчно компоненти от новата система, Мерцедес няма да може да даде на въпросните 3 отбора обновената спецификация на мотора.

Въпреки новината Серхио Перес от Форс Индия заяви, че не е много разочарован от това, че няма да използва подобрения двигател.

„Чух, че те (Мерцедес) проверяват издръжливостта, за да видят дали двигателят работи добре, заяви мексиканецът. – Но не планираме да използваме новата спецификация до края на годината. Надяваме се това да стане за следващата година. Разбрахме от Мерцедес, че това не е голяма стъпка напред и не сме притеснени, че няма да можем да използваме двигателя.”