Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клиентите на Мерцедес още не знаят дали ще могат да ползват новите...

Клиентите на Мерцедес още не знаят дали ще могат да ползват новите мотори

26
0

Клиентските отбори на Мерцедес още не знаят дали ще могат да използват новите подобрени двигатели на немския производител в следващите състезания и кога. В ъпгрейднатата версия на задвижващата система, пусната от заводския тима Мерцедес за Гран при на Италия на Монца, бяха използвани всички останали 7 области за развитие. От това ефективно успя да се възползва само Люис Хамилтън, който и спечели състезанието.

Докато Нико Розберг имаше теч в тренировките и се наложи да замени новия двигател със стар, който в крайна сметка не издържа и гръмна 2 обиколки преди финала. На теория отборите на Уилямс, Лотус и Форс Индия също трябва да получат новите мотори, като вече те сами ще преценят кога да ги използват, за да не получат допълнителни наказания за използването на нерегламентирани от правилата повече от 4 агрегата за сезона.

„На този етап още нищо не ни е обещавано, заяви Боб Фърнли от Форс Индия. – Това е решение на Мерцедес. Първоначално те не смятаха да пускат този двигател до 2016 г. и фактът, че го използваха сега, може да означава, че те може да искат да го дадат по-късно на клиентските отбори. Зависи каква е директивата от Мерцедес и къде сме ние в програмата. Загубихем един двигател за Нико Хюлкенберг и затова той е малко извън синхрон. Но след това той реално пропусна състезанието на Спа. Така че трябва да видим цялостната картина с двигателите.“