Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клийн може да кара за Испания Рейсинг в Китай

Клийн може да кара за Испания Рейсинг в Китай

81
0

Кристиан Клийн ще пътува до Шанхай тази седмица за Гран при на Китай.

За пръв път, откакто влезе във Формула 1 през 2004 година, австриецът вече не присъства редовно в падока. След като загуби титулярното си място в Ред Бул, Клийн бе резервен пилот за Хонда, а после и за BMW. Тази година обаче официалната му роля е на резервен пилот на Пежо за Льо Ман.

В края на миналата седмица стана дума, че шефът на Испания Рейсинг Колин Колес търси опитен пилот, който да развива колата им в петъчните тренировки и същевременно да бъде мерило за Бруно Сена и Карун Чандок.

С ролята на тестовия пилот бяха свързвани Клийн, както и резервният пилот на Ферари Джанкарло Фисикела. Австриецът подчерта, че все още не е готов да стане титуляр за Пежо през тази година, тъй като продължава да води преговори за Формула 1.

След теста с Пежо ще летя до Шанхай, за да се срещна с отборите“ – коментира Клийн. „Понякога нещата могат да се обърнат много бързо. Присъствието на състезанията пък улеснява комуникацията.“

В Шанхай Клийн ще коментира и за австрийския медиен гигант „ORF“, тъй като редовният им коментатор Алекс Вурц ще бъде стюард по време на състезателния уикенд.