Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клийн не иска да се отказва от Формула 1

Клийн не иска да се отказва от Формула 1

41
0

Клийн не иска да се отказва от F1, като търси вариант да остане в шампионата, а междувременно му бе предложено да се състезава в Champ Car или DTM.
###
Кристиан Клийн не иска да се отказва от Формула 1, въпреки че следващия сезон няма да кара за Ред Бул. От екипа му предложиха място в Champ Car или DTM, а той трябва да оповести решението си на Монца. Въпреки това австриецът коментира, че не желае да се разделя с F1 и ще преразгледа всичките си шансове за оставане в шампионата.
“От Ред Бул още ме подкрепят. Заедно търсим разрешение на ситуацията. Те ми предложиха място в Champ Car или DTM, което е потенциална възможност за мен, но преди това искам да проверя всички шансове в F1. Със сигурност вече е малко късно и трудно ще си намеря място. В момента най-важното е да участвам в оставащите пет състезания, да се представя наистина добре и заедно с тима да запишем добри резултати. В F1 всичко е възможно, нещата се променят много бързо и съвсем изненадващо може да се отвори нова възможност. Пак казвам, че вниманието ми основно е насочено към Формула 1”, коментира австриецът.
Въпреки че отдавна бе ясно предупреждението на Ред Бул към Клийн, че оставането му в тима през сезон ’07 зависи от резултатите му, той обясни, че е силно изненадан от крайното решение на отбора да бъде заменен с Марк Уебър.
“Разбира се, това бе малко изненадващо. Новината ми беше съобщена в понеделник сутринта след Гран при на Унгария, естествено бе твърде лоша вест. Исках да продължа да карам за Ред Бул и следващата година, но не се случи нищо подобно. В началото на сезона ми казаха, че трябва да съм бърз колкото Дейвид и считам, че скоростта ми бе толкова висока, колкото неговата. На края обаче не събрах равен с неговия брой точки, въпреки че в повечето случаи причина за това бе лошият ми късмет, технически проблеми и т. н. От тази гледна точка не мисля, че е честно да се каже, че не съм бил бърз колкото Култард”, допълни Кристиан.
Твърди се, че ако Клийн не приеме предложението да се състезава в Champ Car, мястото ще бъде дадено на Нийл Яни от Торо Росо.