Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клийн: Новите правила ощетяват третите пилоти

Клийн: Новите правила ощетяват третите пилоти

52
0

Резервният пилот на BMW Заубер, Кристиан Клийн, каза, че липсата на сезонни тестове определено не благоприятства резервните пилоти.

Тъй като тестовете в рамките на сезона са забранени, а и отборите могат да ползват само по две коли в петъците от състезателните уикенди, Клийн очаква доста кротък сезон, щом зимните тестове приключат. Затова и австриецът се притеснява, че няма да бъде във форма, ако му се наложи да замени Ник Хайдфелд или Роберт Кубица.

„Очаквам с нетърпение следващите няколко седмици на тестове” – каза Клийн по време на представянето на F1.09. „Трябва да бъдем максимално ефективни до първото състезание, тъй като няма много възможности за тестове.”

„Намаляването на тестовите километри също е пречка за тест пилотите. Има няколко теста преди началото на сезона, но след това ще бъде трудно да си готов, ако ти се наложи внезапно да заместиш някой.”

Бившият състезател на Ред Бул смята, че новите правила ще накарат отборите да наемат опитни пилоти за тестери, вместо да разчитат на млади момчета.