Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ключът за напредък в Маруся е по-голям бюджет, убеден е Глок

Ключът за напредък в Маруся е по-голям бюджет, убеден е Глок

96
0
Тимо Глок

По-голям бюджет е ключът към по-добро представяне на екипа на Маруся, убеден е пилотът на екипа Тимо Глок. Немският състезател се състезава за тима от 2010 г. (като Върджин в началото) насам и е наясно с възможностите на хората, които обаче са ограничени заради недостатъчните средства.

Маруся бяха на път да финишират десети в класирането при конструкторите през сезон 2012 г. В последния старт в Бразилия обаче Виталий Петров финишира на 11-то място и върна позицията на Катерам. Това класиране е важно за екипите в дъното на таблицата не просто като престиж, а и заради това, че благодарение на него се получават допълнителни средства при разпределението на приходите от телевизионни права. Маруся се надяваха да успеят да вземат допълнителните средства, особено като се има предвид, че направиха много сериозен прогрес през годината – специален материал за това може да намерите в последния брой на списание ClubS1 (156).

По-голям бюджет, това е ключът – заяви Глок пред autosport.com. – Всички знаем, че ако искаш да направиш голяма стъпка, ти трябват повече пари, за да го сториш. Ние се развиваме, но и останалите го правят, при това имат възможността да са по-бързи в това отношение заради средствата. Основната ни цел е да осигурим по-висок бюджет. Върху това се работи. След това може да се постигне напредък.

Според немския пилот ситуацията в Маруся щеше да е далеч по-добра, ако тимът бе следвал нормално развитие, а не бе залагал изцяло на CFD симулации през първите си два сезона.

Почти съм убеден, че нещата щяха да са далеч по-добре, ако бяхме правили нормални тестове. KERS също би помогнал – допълни той.