Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ключова победа за Макларън

Ключова победа за Макларън

36
0

От тима на Макларън признаха, че победата на Люис Хамилтън в Гран при на Монако е била жизненоважна за амбициите им в световния шампионат.

Въпреки че екипът не очакваше да спечели победата в Монте Карло, то реално ако Ферари бяха спечелили и на това трасе с толкова много завои, щеше да стане ясно, че болидът им е по-добър на всякакви трасета.

Но победата на Хамилтън не само го издигна на първо място във временното класиране, но също така бе и голяма психологически тласък за британския екип.

На въпрос дали тази победа е много важна, изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш каза: „Да, действително беше. Вече минаха шест състезания и трябва да се види, че сме силни по време на тези състезание, така че беше наистина фантастично.”

„Има нещо специално при победата в Монако за всички пилоти и тимове по принцип, а и моментът бе отличен.”

След победата в Монако става ясно, че битката между Макларън и Ферари е изключително оспорвана, така че според Уитмарш важното оттук нататък е колко добре ще развиват тимовете своите коли.

„Водим в шампионата при пилотите, което бе една от целите ни, а и през цялото време вярвахме, че ще можем да го постигнем” – обясни той. „Затова и от известно време ние упорито твърдим, че в момента надпреварата е в това кой ще развие по-бързо болида си.”

По отношение на следващото състезание в Канада Уитмарш е оптимистично настроен, след като миналата година там бе дебютната победа на Люис Хамилтън. Изпълнителният директор на Макларън е убеден, че британският му пилот е в отлична форма и има големи шансове за победата на пистата Жил Вилньов.