Начало BG спорт Кметът на Твърдица: Заставаме зад ралито

Кметът на Твърдица: Заставаме зад ралито

298
0
рали Твърдица

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов заяви, че Общината в града по никакъв начин не е срещу провеждането на 15-ото издание на ралито. Изказването му идва по повод дадената от организаторите на състезанието пресконференция в четвъртък. На нея беше обявено, че той еднолично е взел решение състезанието да не се проведе.

Ето какво заяви Атанасов пред RallyXpress:

„Във връзка с появилите се медийни спекулации относно провеждането на рали Твърдица, искам да изразя категоричната си позиция и мнение, за да спрат тези спекулации.  И да кажа, че Община Твърдица винаги е била и е стояла зад това мероприятие. Както сме и сега, към настоящия момент.

И във връзка с медийните изяви на господин Златев, понеже този човек не е разговарял с мен повече от месец – един разговор имам с него, да поясня, че всичко друго е било на пресконференции, интервюта. Това, че този човек ме засегна като кмет – аз съм свикнал и това ще го преглътна.

Но той обиди и засегна един цял орган на местната власт и самоуправление, какъвто е Общинския съвет и неговия състав на общинските съветници.

В тази връзка искам да кажа, че официалната позицията на Общината ще бъде изразена на 11 април (четвъртък) на заседание на Общинския съвет.
Защото държа да го направя пред тези хора, не като някакво оправдание или извинение. А защото аз ги уважавам и със своите действия не съм ги пренебрегнал или неуважил.

В тези изяви, които бяха в тези няколко дни в медии и по социални мрежи, там няма мнение на кмета и на общината. Няма мнение и на представител на Българската федерация по автомобилен спорт. Всеки нормален човек би следвало да си го зададе този въпрос – според мен.

И докато дойде време да направя официалната позиция на Община Твърдица, искам да задам два въпроса на господин Златев… ако не – да е жив и здрав:

– Към настоящия момент има ли издадена виза от федерацията по автомобилен спорт на България. Понеже, без да го консултира с никого, е заявил рали Твърдица като международно.
– Има ли и издадена такава виза и от Съюза на Българските Автомобилисти. Ако я има, да каже, пък и да я покаже. Ако няма и ако може до четвъртък да си я набавят – пак да я покаже.”