Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши е изучил Албърт Парк на симулатора на Тойота

Кобаяши е изучил Албърт Парк на симулатора на Тойота

55
0

Въпреки че отборът на Тойота се оттегли от Формула 1, а ангажиментът със Стефан GP така и не успя да бъде реализиран, все още има известни дейности в базата на японския екип в Кьолн.

В официалния си преглед преди Гран при на Австралия от Заубер разкриват, че техният пилот Камуи Кобаяши е изучавал пистата Албърт Парк миналата седмица на симулатора на Тойота.

След като стана ясно, че Стефан GP няма да карат във Формула 1 тази година, от Тойота представиха официално изявление. Говори се, че споразумението между двете страни е било прекратено, като всичкото оборудване, което бе изпратено на пистата Сахир, е трябвало да бъде върнато обратно в Кьолн.

Така на 12 март (деня на свободните тренировки за Гран при на Бахрейн) Тойота съобщиха, че тяхната база влиза „в нова ера“, при която екипът й от близо 200 души ще работи за външни клиенти.

Така японците предлагат не само симулатор с „14 лазерно разчертани писти“, но също така може да се ползва и тяхната CFD техника, двата им въздушни тунела, производствените им машини и т.н.

Развълнувани сме от предизвикателствата, които нашите клиенти ще ни предоставят тази година, а и след това“ – коментира вицепрезидентът Йошиаки Киношита.