Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши е очаквал титулярно място в Тойота

Кобаяши е очаквал титулярно място в Тойота

57
0

Камуи Кобаяши очакваше да стане титулярен състезател в тима на Тойота, но вместо това младият и талантлив японец остана без отбор за 2010 година.

След като дебютира в Бразилия, Кобаяши впечатли всички с деветото си място на Интерлагос. Още по-впечатляващо бе шестото му място в Абу Даби. В крайна сметка обаче отборът, който му даде шанса да дебютира, се оттегли незабавно от Формула 1.

Срещнах се с тима една вечер – точно преди да чуя, че Тойота напуска Формула 1“ – коментира японецът пред „GPUpdate.net“. „Мислех, че мога да бъда титулярен пилот през 2010 година, и отидох на срещата, но вместо това от екипа ми съобщиха, че има възможност да се оттеглят от Формула 1.

Те казаха, че оттеглянето не е официално решено и има все пак има шанс да останат във Формула 1, но допълниха, че не трябва да се изненадвам, ако на другата сутрин бъде направено съобщение: когато се събудих на другата сутрин, моят мениджър ми каза, че отборът наистина е решил да напусне Формула 1 – бях наистина шокиран.

Въпреки това Кобаяши разкрива, че има своите опции за сезон 2010: „По отношение на следващата година моят мениджър разговаря с други отбори, но ако трябва да съм честен, в момента ми се ще да си почина… Трудно ми е да правя нещо, без да съм подписал с друг отбор, така че ще оставя всичко на мениджъра си и ще си почина. Ще се върна в Европа през декември, за да разговарям за следващия сезон. Засега нямам представа какво ще се случи.“