Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши: Гумите ще са ключов фактор и във Валенсия

Кобаяши: Гумите ще са ключов фактор и във Валенсия

28
0
Камуи Кобаяши

С огромен ентусиазъм се подготвя отборът на Заубер за предстоящата Гран при на Европа във Валенсия след втория подиум на тима в Канада. Представянето на пистата Жил Вилньов в Монреал бе поредното доказателство за това, че С31 е бърз автомобил на всякакъв тип трасета.

Във Валенсия обикновено е много горещо – коментира Камуи Кобаяши. – На мен лично ми харесва, но е трудно да се каже как ще повлия на болида и гумите. Определено ще е трудно, това е сигурно. Управлението на гумите ще е ключов фактор, както и добрата състезателна стратегия. Пистата освен това изисква доста сериозно аеропритискане от автомобила. Движим се близо до стените, но след Монако и Монреал това не е нещо ново. Изпреварванията не са лесни, но не са и невъзможни – добави той.

Серхио Перес бе много доволен от второто си място в Канада. Това бе втори подиум за мексиканеца след този в Малайзия.

Харесвам много пистата във Валенсия, макар че спомените им от миналогодишната надпревара не са най-добрите. Тъкмо се бях върнал след удара си в Монако и честно казано, не мисля, че се бях възстановил напълно. Изобщо не се чувствах добре. Трасето е с дълги прави и доста сериозни спирания в завоите, а наученото в Монреал ще е важно за това състезание – каза още Перес.

Чудесното представяне на Заубер е предмет и на ексклузивния разговор с главния конструктор на екипа Мат Морис, който можете да намерите в последния брой на списание ClubS1 (150).