Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши и Перес остават в Заубер и през 2012 г.

Кобаяши и Перес остават в Заубер и през 2012 г.

41
0
Естебан Гутиерес,Мониша Калтенборн,Петер Заубер,Серхио Перес

Камуи Кобаяши и Серхио Перес, както и третият пилот Естебан Гутиерес, остават в тима на Заубер и през 2012 г., съобщиха днес официално от отбора на пистата Хунгароринг, където този уикенд ще се проведе 11-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2011 г. В екипа са много доволни от състезателите си и това е повлияло на решението им да ги запазят и за следващия сезон.

Камуи израсна невероятно много спрямо новата си роля тази година, а това е едва вторият му сезон във Формула 1. Той вече поема отговорности, които по принцип се възлагат на далеч по-опитни пилоти. Удовлетворени сме от него и в спортно, и в лично отношение. Имахме опция да продължим да работим заедно през 2012 г. и не се поколебахме да я използваме – коментира шефът и собственик на отбора Петер Заубер. – Серхио постигна повече, отколкото някой е очаквал от един дебютант. Доказа, че е не само бърз, но и постоянен в карането си. А след катастрофата в Монако демонстрира, че е в състояние да се справя и с много сложни ситуации – допълни той.

Състезателите изразиха личното си удовлетворение от гласуваното им доверие и благодариха както лично на Заубер, така и на главния изпълнителен директор на тима Мониша Калтенборн.