Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши и Перес с най-добри квалификационни резултати в кариерите си

Кобаяши и Перес с най-добри квалификационни резултати в кариерите си

32
0
Камуи Кобаяши

Тимът на Заубер има шанс да запише още едно забележително състезание утре в Китай, ако потенциалът на позициите на пилотите на грида се осъществи. Камуи Кобаяши даде четвърто време в квалификацията на пистата до Шанхай, но ще е трети на стартовата решетка (заради санкцията на Люис Хамилтън). Серхио Перес е осми, но той пък демонстрира изключително боравене с гумите в досегашните стартове. Това представяне е най-добро в кариерите и на двамата състезатели.

Много съм щастлив, отборът свърши невероятна работа. От доста време повтаряхме, че трябва да подобрим квалификационната си скорост и според мен днес демонстрирахме, че сме го сторили – заяви Кобаяши. – Ще стартирам от трета позиция, а това ми дава много възможности. Аз обаче не съм мечтател и целта ми остава досегашната: да спечеля възможно най-много точки. Разполагаме със силен автомобил, който по принцип не съсипва гумите и затова съм изпълнен с увереност за надпреварата.

Перес, който финишира втори в Малайзия, също отбеляза колко добър е общият резултат на отбора в квалификацията.

Аз лично се надявах дори на повече от осма позиция – призна мексиканецът. – Първите ми излизания бяха наистина обещаващи, но в последния ми бърз тур в Q3 с нови гуми софт изведнъж се дестабилизира предницата. Не знам откъде дойде това. Състезанието обаче няма да е лесно при всички случаи и ще дам всичко от себе си.

Главният изпълнителен директор на екипа Мониша Калтенборн определи представянето на пилотите си като фантастично:

– Това е най-добрият ни квалификационен резултат от доста време. Страхотно постижение за целия тим. Най-после извлякохме максимума от С31 в квалификация. Поздравления!