Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши: Има малък шанс за повече изпреварвания

Кобаяши: Има малък шанс за повече изпреварвания

63
0
Камуи Кобаяши

Японският пилот на Заубер Камуи Кобаяши коментира днес на пистата Яс Марина в Абу Даби, че има малко по-голям шанс за изпреварвания тази година там заради въвеждането на системата DRS.

Като цяло обаче той не очаква някаква кой знае каква промяна, защото пистата остава доста затворена и разликата в скоростта на колите вече е напълно ясна за съперниците, които могат внимателно да се пазят от изпреварвания с използването на KERS.

Състезанието поне няма да е процесия като миналата година – каза Кобаяши, който е един от най-борбените пилоти в падока.

Той коментира още в ексклузивен разговор за ClubS1, че за него най-голямата разлика идва от използването на гумите, а лично за японеца това бил и най-големия проблем през целия сезон.

Не мога да извлека достатъчно притискане и от това гумите не работят така, както биха могли дори на нашето шаси – сподели Камуи.

Според него най-силното му състезание тази година е било в Барселона, където от дъното изпревари половината колона, но като цяло е малко разочарован, че дори добрата скорост на други писти не е било овеществена в точки, които се надява обаче да спечели в неделя.