Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши не съжалява за решението на Заубер, води преговори с нов тим

Кобаяши не съжалява за решението на Заубер, води преговори с нов тим

54
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши упорито настояваше през последния състезателен уикенд за сезон 2012 г., че не съжалява за решението на Заубер да не го задържат за догодина. Японският пилот загуби мястото си, след като в швейцарския екип предпочетоха Нико Хюлкенберг и Естебан Гутиерес. Кобаяши спечели първи подиум в кариерата си този сезон в домашната си Гран при в Япония, но това не бе достатъчно, тъй като той няма лични спонсори и съответно не може да донесе пари на отбора.

26-годишният състезател опита да намери средства през последните месеци, но не успя. Въпреки това той призна на Интерлагос, че води разговори с друг тим, макар да не назова кой. Освен това допълни, че ако не си осигури място, може да се смята, че кариерата му във Формула 1 ще приключи.

Надявам се. Водя дискусии с друг тим. Иначе се оттеглям – просто е. Ситуацията не е изненада. Заубер обявиха пилотите си и аз разговарям с друг отбор. Нормално е. Още е рано да се каже какво ще стане, но опитвам да продължа. Старая се да намеря спонсори. Надявам се да не е твърде късно – обясни Кобаяши.

Японецът финишира девети в Гран при на Бразилия и сега ще съсредоточи изцяло усилията си върху търсене на нов кокпит.

Той сподели, че не мисли да се състезава в други категории освен F1, макар през главата да му е минала идеята да стане трети пилот на някои от екипите в спорта.

Льо Ман всъщност не ме интересува особено. Искам да съм във Формула 1. Смятам, че още мога да постигна успехи, ако ми се даде шанс. Ще опитам, макар да не е лесно да чакаш след 20 състезания – допълни японецът.