Начало Други Кобаяши/Конуей/Лопес на полпозишън за 24 часа на Льо Ман

Кобаяши/Конуей/Лопес на полпозишън за 24 часа на Льо Ман

691
0

Екипажът Камуи Кобаяши/Майк Конуей/Хосе Мария Лопес (Тойота №7) спечели полпозишъна за 88-ото издание на 24 часа на Льо Ман. Надпреварата бе отложена за 19-20 септември заради пандемията от коронавирус.

Това е четвърти пореден пол за Тойота в легендарната надпревара за издръжливост. Той бе спечелен с обиколката на Кобаяши за 3:15.267 мин. Втора позиция зае Рибелиън №1 (Бруно Сена/Норман Нато/Густаво Менезес), на 0,555 сек. Трети са Казуки Накаджима/Себастиен Буеми/Брендън Хартли с Тойота №8 (+1,382 сек).

Първата позиция бе определена посредством новия хиперпол формат: топ 6 от всеки клас в квалификацията в четвъртък се бориха за пола в 30-минутна сесия. При по-малко коли на пистата трафикът не е толкова сериозен и на теория се дава шанс на пилотите за чисти бързи обиколки.

„Много се радвам отново да съм на полпозишън“, отбеляза Кобаяши

„Отборът свърши страхотна работа, за да подготви колата. По време на хиперпола имахме два шанса за бърз тур, като при първия опит бяхме малко по-предпазливи. При втория натиснах на максимум, но за съжаление трябваше да се откажа от обиколката. Исках да счупя рекорда си и бях близо. Състезателното ни темпо изглеждаше добро в тренировките, така че ни предстоят 24 часа битка.“

Накаджима поздрави съотборниците си, като каза, че неговият екипаж е имал известни проблеми с №8 от третата тренировка насам.

„Постарах се да направя бърз тур, но не успях да изляза на първа редица. Това обаче бе само квалификация – брои се резултатът от състезанието“, добави той.