Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши пред договор с Катерам?

Кобаяши пред договор с Катерам?

36
0
Камуи Кобаяши

Завръщането на Камуи Кобаяши във Формула 1 изглежда все по-реалистично. Според последните слухове японецът е близо до договор с екипа на Катерам. След като отбора до момента не е потвърдил нито един от двамата си пилоти е възможно и Шарл Пик, и Гийдо ван дер Гарде да бъдат заменени.

„Съвсем скоро ще обявим пилотите си“, обясни говорител на отбора пред Sky. Смята се, че ще се разчита на поне един значително по-опитен пилот от досегашните. „Имаме няколко пилоти в полезрението си, Камуи разполага с доста опит. С новите правила и новата конфигурация на колите опитът ще е много важен.“

Кобаяши разполага с 60 старта зад гърба си и дори успя да се качи на подиума в родината си през 2012 г. с кола на Заубер.

Въпреки това швейцарците решиха да не заложат на него и 27-годишният пилот кара в сериите Льо Ман и бе тест пилот на Ферари през изминалата година. Смята се, че Хейки Ковалайнен също е възможен вариант за отбора, където прекара два сезона. При наличието на един опитен пилот се смята, че другият ще бъде новобранец, като се спряга името на Маркус Ериксон. Кои ще са избраниците на Катерам обаче предстои да разберем, както обещават от отбора, „съвсем скоро“.