Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши се връща в F1 с Катерам?

Кобаяши се връща в F1 с Катерам?

44
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши може да направи шокиращо връщане във Формула 1 с отбора на Катерам. Финландският вестник Турун Саномат дори твърди, че 27-годишният пилот е бил на посещение във фабриката на екипа в Лийфийлд.

Японският пилот загуби титулярното си място в Заубер в края на 2012 г. През изминалия сезон той участва в WEC (World Endurance Championship) като част от екипа на Ферари. Целта му винаги е била да се върне в Гран при.

Камуи нямаше спонсори през 2012-та, които да платят за място в F1 екип. Той опита да събере средства в края на миналата година, но не се справи навреме.

Сега се смята, че Катерам вероятно ще освободят и двамата си титуляри от 2013-та – Гийдо ван дер Гарде и Шарл Пик. Хейки Ковалайнен водеше преговори със стария си отбор, след като бе извикан още в началото на сезона, за да работи по болида. Невъзможността на финландеца да привлече спонсори обаче го извадила от битката за мястото. За сметка на това Кобаяши имал възможност да привлече допълнителни средства и това може да е коз в негова полза. За негов съотборник се спряга Маркус Ериксон, който досега се състезаваше в GP2.

Само три са свободните места във Формула 1 за 2014 г., след като Заубер попълниха пилотския си състав с Адриан Сутил и продължиха договора на Естебан Гутиерес. Две от тях са тези в Катерам, а последното е в Маруся.