Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши: В момента много отбори избират носещи пари пилоти (видео)

Кобаяши: В момента много отбори избират носещи пари пилоти (видео)

28
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши се върна зад волана на болид на Формула 1 по време на демонстрациоони обиколки в Москва. Японският пилот, който по-рано тази година се присъедини към Ферари, кара F60 на Moscow City Racing. По време на събитието валеше и Камуи удари колата (видеото по-долу).

Кобаяши заяви, че много иска да се върне във Формула 1, след като загуби титулярното си място в Заубер в края на миналия сезон.

В момента много от отборите предпочитат да избират пилотите си въз основа на това колко пари могат да получат от тях и не толкова спрямо възможностите им на пистата. Надявам се тази тенденция да се промени, тъй като целта ми е да се върна в спорта възможно най-бързо в спорта. Работя упорито, за да успея – обясни японецът.

Понастоящем Камуи участва в световния шампионат за състезания по издръжливост с Ферари. Той опита да събере пари, за да остане в F1, но не успя. Въпреки това пилотът остава изключително популярен сред феновете и бе посрещнат възторжено в Москва. Катастрофата му не помрачи настроението – дори механиците в бокса не посрещнаха намръщено лошо потрошеното F60. Скудерията бе единственият екип с два автомобила за демонстрациите и Кобаяши сложи забележителен финал на участието си в събитието.

Трасето бе много хлъзгаво и стъпих на неравност, удряйки се след това в бариерите. Жалко, че стана така, но съм щастлив, че екипът ме върна на пистата само след няколко минути – отбеляза 26-годишният състезател.