Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кои отбори издържаха вече краш теста на ФИА?

Кои отбори издържаха вече краш теста на ФИА?

45
0
ФИА,Формула 1

Всяка година отборите са под напрежение, когато стане дума за успешното преминаване на краш теста на ФИА. За разлика от предишните години, сега новите болиди на екипите трябва да издържат този тест още преди първото появяване на колите на пистата. Така сега отборите, които възнамеряват да започнат първите предсезонни изпитания на пистата Херес, трябва вече да са се справили с тази задача.

При Ферари първият опит през декември се оказа изключително неуспешен и трябваше да бъдат използвани допълнителни пластове карбон, за да бъде издържан теста при втория опит.

В Уилямс обаче се оказаха отличници. FW34 показа, че е достъчно здрав още в последния месец на миналата година. С подобни резултати се похвалиха също така Форс Индия и Макларън, като VJM05 и MP4-27 бяха тествани също така през декември. Същото важи и за болида на Катерам. Така въпросните тимове без проблеми ще могат да започнат изпитания на пистата Херес на 7 февруари.

Добри новини за сега идват и от Хинвил. Говорител на Заубер протвърди пред Motorsport-Total.com, че С31 е издържал теста на задната част през миналата седмица. Така излезлия под „перото“ на Джеймс Кий автомобил е покрил всички необходими изисквания.