Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кой ще спаси Гран при на Европа?

Кой ще спаси Гран при на Европа?

25
0
Валенсия,Гран при на Европа

Гран при на Европа се провежда от 2008 г. в испанския пристанищен град. Не особено интересните състезания там трудно привличат публика след преминалото първоначално въодушевление. Последно организаторите се оплакаха от загуби в рамките на 30 млн. евро. Сега организаторът Валмор Спортс иска да прехвърли проекта на плещите на правителството на Валенсия, което вече така или иначе притежава пистата Рикардо Тормо. Така надеждите се да се ограничат загубите.

Собствениците на Валмор Спортс са Фернандо Роиг, Хорхе Мартинез и банката Bankia. Те не са в състояние да продължат да организират събитието при моментните обстоятелства. Така че спешно е необходимо намирането на решение, защото договорът с Бърни Екълстоун изисква да се организира и състезанието на 24 юни 2012 г.

Според испанският Ас има и други възможности. Адриян Кампос, бивш пилот и тимшеф и/или бившият мотоциклетен пилот Алекс Дебон може да поемат отговорността по организацията и по този начина да спасят надпреварата. Според последните слухове обаче преговорите с тези двама бизнесмени, разполагащи с добри политически контакти, са зациклили. Правителството има съмнения, дали те ще се справят със задачата. Освен това няма сигурност, че въобще то трябва да се заеме със състезанието.