Начало Moto News Кой тръгва от първа позиция в Долна Митрополия?

Кой тръгва от първа позиция в Долна Митрополия?

324
0

Авто-мото шоуто на пистата в Долна Митрополия започна. Станаха известни и пилотите, които ще стартира от първите позиции в утрешните състезания. А те са три в Гран при България – втори кръг от европейския шампионат на Супермото, трети кръг от източно-европейския шампионат на писта и втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на писта – затворен маршрут.

Въпреки че в близките градове около Плевен вали дъжд, нито капка на падна на трасето Долна Митрополия и участниците можеха да използват максимално потенциала на своите машини, за да си осигурят по-челно място в стартовата решетка за утрешните финали. Общо 80 мотоциклетисти ще вземат участие в Гран при България.

В клас SM65 + SM85 в шампионата Супермото, пръв ще стартира българинът Хакан Халми (КТМ), който успя да изпревари в квалификациите братята Ончу (Турция). Те показаха по-добро каране в свободните тренировки, но Халми, бурно подкрепян от зрителите, успя да вземе най-важния старт до този момент – квалификацията. В клас Оpen + SМ3 квалификацията спечели Александър Георгиев (КТМ).

При пистарите в клас Superstock 1000 от надпреварата в шампионата на писта, Красен Кънчев с BMW се възползва от отсъствието на фаворита Мартин Чой и ще стартира от първа позиция в утрешното състезание.  В клас SSP челната позиция в квалификациите завоюва сърбинът Ненад Стоянович (Yamaha); в клас SBKS1000 първата позиция е за Ненко Стаменов (BMW), а в клас SBKS600 квалификацията спечели Пламен Петров (Kawasaki).

При автомобилистите състезателите са 35, разделени в три различни категории. В клас Sport първата тренировка спечели Мирослав Йотов (Toyota Corola); в клас Touring най-добро време даде Ангел Григорчев (Renault Clio), а в клас Maxi пръв е Пламен Камбуров с Mitsubishi Lancer Evo 9, който остави след себе си утвърдени имена като Илия Царски и Румен Дунев.

Гран при България по мотоциклетизъм и шампионатът при автомобилите на писта продължава утре с финалите в различните класове и групи, като официалното откриване ще бъде в 10:30 ч.