Начало ТОП Кола на годината на България за 2024 е Skoda Superb

Кола на годината на България за 2024 е Skoda Superb

4936
0
победителите в конкурса "Кола на годината" 2024

Skoda Superb бе определена за „Кола на годината“ на България за 2024 от автомобилните журналисти, членове на Прес Авто Клуб България. Това бе 27-то издание на най-престижния автомобилен конкурс у нас.

Конкурсът Кола на годината на България се провежда от Прес Авто Клуб България в партньорство с Уникредит Лизинг, лидер в предоставянето на лизингови продукти, веригата бензиностанции OMV и със съдействието на Лазурит 94, специалистите в областта на авторепаратурните услуги.

За отличието Кола на годината на България за 2024 се състезаваха 32 модела. Всички те са автомобили, които са представени на българския пазар между двете издания на конкурса. Измежду тях в първи кръг на конкурса бяха избрани пет финалисти. Те бяха оценени от журито по шест критерия: дизайн, задвижване, функционалност, пътно поведение и комфорт, безопасност и системи за сигурност, цена/предлагане.

Резултатът от вота е следният:

Skoda Superb            111 точки
BMW Серия 5            82 точки
Peugeot 3008            81,5 точки
Volvo EX30                79 точки
VW Amarok               36,5 точки

Специалната статуетка, символ на високото отличие бе връчено от г-н Иван Апостолов, главен изпълнителен директор на УниКредит Лизинг ЕАД на г-н Иван Тодоров, управител на Еуратек, вносител на Skoda за България.

Бяха определени и победителите в две допълнителни категории: „Електромобил“ и „Премиум автомобил“.

Резултатът в категорията Електромобил е:

Hyundai Ioniq 6         98,5 точки
BMW i5                     78 точки
Volvo EX30                76 точки
Volkswagen ID.7        73,5 точки
Peugeot e-3008         64 точки

Специалният плакет, символизиращ отличието в категорията бе връчено от г-н Динко Хулка, управител на Лазурит сервиз на Александър Костадинов, търговски директор на Индустриал Комерс КО ЕАД – оторизиран вносител на Hyundai Motor Group за България.

Резултатът от в категория „Премиум автомобил“ е:

BMW Серия 5                      105 тoчки
Mercedes-Benz E-Class         84 тoчки
Volkswagen Touareg            77,5 точки
BMW XM                              73,5 точки
Volvo EX30                          50 точки

Наградата бе връчена от г-н Борислав Цаков, председател на Прес Авто Клуб България на Христина Пейчева, мениджър корпоративни комуникации на BMW Group България.

Освен победителите в отделните категории, с награди си тръгнаха и трима от гостите на церемонията. УниКредит Лизинг предостави в томбола на случаен принцип, безплатна застраховка „Гражданска отговорност“ при сключване на застраховка КАСКО за едногодишен период с УниКредит Застрахователен Брокер. Наградите връчи Кристиян Андонов, главен търговски директор на УниКредит Лизинг.