Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата на Лотус ще се появи на пистата на 17-ти февруари

Колата на Лотус ще се появи на пистата на 17-ти февруари

81
0

От тима на Лотус съобщиха, че пистовият дебют на новия им автомобил ще се състои на 17-ти февруари, когато ще се проведе третият предсезонен тест за тази година. Той ще се състои на пистата Херес.

Малайзийският отбор работи усилено във фабриката си в Норфолк, а техническият директор Майк Гаскойн заяви, че колата на Лотус ще се появи общо на два от четирите предсезонни теста тази година.

„Всъщност в момента се движим със седмица напред спрямо планираното. Когато получихме поканата си за участие на 12-ти септември, изготвихме програма, според която всичко трябва да е готово на 12-ти февруари, а в момента сме готови да стартираме на 5-ти. След това ще бъдем на втория тест на Херес, а после и на последния в Барселона.

Това ще бъде първият път, в който светът ще види колата в действие, а ние се надяваме, че шаси номер 2 ще тества през последните два дена в Барселона“, обясни Гаскойн.

Той също така заяви, че първите подобрения по автомобила ще се появят за петото състезание от сезона, което ще е в Испания, както и че се надява двойните дифузьори да бъдат забранени през 2011-та година.

„Мисля, че това е изцяло правилно. Това е нещото, което трябва да направим и ФОТА, и ФИА смятат да го направят през 2011-та година. Мисля, че това може да стане много лесно – трябва само малко да се затегнат правилата и готово“, смята Гаскойн.