Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата на Мерцедес догодина ще пасва повече на Ботас, обяви Лауда

Колата на Мерцедес догодина ще пасва повече на Ботас, обяви Лауда

33
0
Валтери Ботас

Шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда заяви, че през следващия сезон колата на Сребърните стрели ще пасва повече на стила на пилотиране на Валтери Ботас.

Финландецът кара своя първия сезон в немския тим, като замести оттеглилия се от спорта Нико Розберг. Ботас се представя добре и взе 2 победи и 2 полпозишъна до момента.

През първата половина от сезона Ботас дори бе близо до нивото на своя съотборник и нов шампион Люис Хамилтън и дори често го побеждаваше в квалификациите и състезанията. След лятната пауза обаче британецът бе недостижим за Валтери, който имаше проблеми с намирането на добрите настройки.

„В началото на сезона колата пасваше добре и на двамата, но след подобренията по нея в хода на шампионата, тя стана по-добра за стила на Люис, заяви Лауда пред финландското издание C More.

-Ботас положи много усилия да се адаптира максимално бързо към промените по колата и сега е редно отборът да му се реваншира. Затова колата за следващия сезон ще пасва не само на Люис, но и на Валтери.“