Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата на US F1 ще дебютира идния месец в Алабама

Колата на US F1 ще дебютира идния месец в Алабама

25
0

Отборът на US F1 потвърди информацията, че техният автомобил за тазгодишния сезон ще дебютира на родна земя – в САЩ. Това ще се случи на пистата Барбер Моторспорт Парк в Алабама в началото на месец февруари.

Отборът ще е единственият, който ще тества извън Европа преди началото на сезона през март.

„Тъй като сме нов отбор и започваме всичко от нулата, ще тестваме колата първоначално в САЩ на Барбер Моторспорт Парк в Алабама – пистата, която ФИА ни отреди. Имаме разпределението от ФИА, което е фантастично, защото не сме базирани в Европа. Ние сме единственият отбор, който има насрочен тест на писта извън Европа, за това за нас е напълно логично да тестваме колата си за първи път в САЩ, в началото на февруари.

Същевременно сме близо и до обявяването и на имената на пилотите ни. Разговаряхме с някои страхотни състезатели през последните няколко месеца и затова е много трудно да изберем.

Мисля, че все още има много добри пилоти и затова най-трудното е да изберем само двама от поне десетимата, които са свободни. Това е сложна задача и затова никак не се радвам, че трябва да го правя. Все още не сме подписали договори, но въпреки това сме много близо до обявяването на имената“, обясни спортният директор Питър Уиндзор пред официалния уебсайт на Формула 1.

Най-вероятно екипът му ще се присъедини към останалите тимове в последната седмица от тестовете на Каталуня.