Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата ни е много по-добра на това трасе спрямо тестовете, твърди Ботас

Колата ни е много по-добра на това трасе спрямо тестовете, твърди Ботас

1612
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас смята, че колата на Мерцедес е била много по-добра в първите 2 тренировки за Гран при на Испания на пистата Каталуня, отколкото на същото трасе в предсезонните тестове.

В изпитанията Мерцедес изоставаха от Ферари, но днес Ботас бе най-бърз и в двете сесии. Във втората преднината му пред 3-ия Шарл Льоклер беше 3 десети.

„Колата днес се усещаше много добре. Беше напълно различна спрямо зимните тестове, обясни Ботас. – Изглежда, че нашата скорост в завоите също се е подобрила. Балансът също е по-добър.

Явно сме поели в правилната посока спрямо зимните изпитания. Като цяло сме направили добра стъпка напред. Но от Ферари са много близо до нас, а е минал само петъчният ден.“

Тренировките бяха по-трудни за другия пилот на Мерцедес Люис Хамилтън. Той на няколко пъти допусна грешки, като не бе доволен от поведението на автомобила си. Все пак с втора бърза обиколка със софт във 2-ата тренировка той се доближи много до най-доброто време на Ботас.

„Беше много ветровито днес и беше сложно да преценя нивото на сцепление с 3-те различни типа гуми, каза Люис. – Изпълнихме програмата си и имаме много данни за анализиране. Изглежда, че новият ни пакет работи добре. Имаме да работим още по баланса.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter