Начало Лайфстайл Коледа при Ферари

Коледа при Ферари

54
0

Коледа дойде при Ферари малко по-рано, отколкото при всички останали хора, както се случва всяка година. Отборът се събра, за да отбележи наближаващите празници през изминалия уикенд, а децата на служителите на компанията отново се радваха на традиционното вече цирково представление, в което участие взимат пилотите на Скудерията. По това време в Маранело се прави и равносметка на изминалата година, а 2009-а не бе никак лесна за Ферари.

Годината бе много, много лоша, въобще не премина според обичайните стандарти на Ферари. За това имаше няколко причини, но историята и културата ни са такива, че не търсим извинения – категоричен бе президентът Лука ди Монтедземоло.

Маркизът призна отново, че в наистина необичайно лошото си представяне тимът не бе в състояние да се бори за победи във Формула 1, камо ли за титлите в световния шампионат.

Символът на нашето желание да се върнем на върха наистина е Фелипе [Маса], който знаеше как да се справи с крайно трудна и драматична ситуация, а всички ние можем да го имаме за пример догодина – продължи Ди Монтедземоло. – Годината бе лоша и извън спорта, тъй като ние не живеем в свой собствен малък свят. Трябваше да вземем решения, някои болезнени, но продължихме да инвестираме в бъдещето на компанията ни, защото твърдо вярваме, че настоящата криза може да се превърне във възможност за растеж. Трябва да гледаме към бъдещето уверено, но без да забравяме корените си, както правеше самият Енцо Ферари – винаги трябва да помним откъде идваме. А онова, което дава силата на Ферари, са хората и гордостта им, че са част от тази компания, удоволствието от работата им тук и начинът, по който са нещастни, когато не печелим!

Президентът благодари и на всички пилоти на Скудерията, включително и на Кими Райконен, за усилията им през сезона в Гран при. Сред отсъстващите бе и новият президент на ФИА Жан Тод – французинът не празнува Коледа с Ферари за първи път от постъпването си в отбора през 1993 г. На него и на световния шампион в F1 за 2007 г. Ди Монтедземоло изпрати най-сърдечни благопожелания.

След приветствията, благодарностите и изразената надежда за по-добра 2010 г. дойде ред и на забавлението за децата. Малките се радваха на цели трима дядо Коледовци – почетната роля изпълняваха едновременно Маса, Лука Бадоер и Марк Жене. За бразилеца преживяването бе особено, след като наскоро се роди синът му.

– За първи път се обличам като дядо Коледа и е прекрасно да съм тук с толкова много деца – усмихваше се Маса. – Бих искал да използвам тази възможност да пожелая на всички мир, здраве и добра воля, а за тима на Ферари – пак да печелим и да се борим за шампионата.