Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колес и Гаскойн са освободени от Форс Индия

Колес и Гаскойн са освободени от Форс Индия

45
0

Колин Колес и Майк Гаскойн бяха освободени от тима на Форс Индия, след като се подготвя масивно преструктуриране на тима в навечерието на оповестяването на плановете на тима.

Шефът на тима, Колес, и главният технически директор, Гаскойн, няма вече да играят някаква официална роля в тима, като собственикът му, Виджай Маля, поема пълна отговорност за него.

В ролята му на шеф на тима, на Маля ще асистира Робърт Фернли, директор на Форс Индия. По отношение на техническата страна – директорът на дизайнерския отдел, Марк Смит, и техническият директор, Джеймс Кий, ще си поделят отговорностите за бъдещите болиди.

По отношение на промените Маля казва: „Форс Индия е моят най-труден проект досега, като стана ясно, че е необходимо да се намеся малко по-директно…”

„Направихме много през този сезон, но се нуждаем от повече. Това изисква радикална реорганизация на ръководството, за да си гарантираме максимална продуктивност.”

„Искам да благодаря на Колин Колес за упорития му труд при поддържането на един толкова малък тим. Искам да благодаря и на Майк Гаскойн, затова че допринесе със своя богат технически опит. И двамата играха значима роля в превръщането на тима в това, което е днес.”

На 10 ноември, понеделник, Форс Индия ще обяви новия си технически директор, както и назначаването на нов главен изпълнителен директор.