Начало Автомобили Коли за над 600 милиона паунда ще се появят на Гудууд Ривайвъл

Коли за над 600 милиона паунда ще се появят на Гудууд Ривайвъл

56
0
250 GTO,ferrari

Някои от най-скъпите коли в света ще се появят на фестивала Гудууд Ривайвъл следващата седмица (14-16 септември). Само 15-те Ферари 250 GTO, които ще са там, възлизат на 300 млн. британски лири!

250 GTO е един от най-прочутите модели на компанията от Маранело. Представен през 1962 г., той навърши половин век и това ще бъде отбелязано с парад на 15 коли, които през останалото време ще са изложени в района. Всяка от тях е със средна цена от около 20 милиона паунда.

Посетителите ще имат също така уникалния шанс да видят някои от митичните Сребърни стрели отпреди войната, при това на писта за първи път от повече от 7 десетилетия. Сензационните Ауто Унион-и и Мерцедес-и ще са редом с автомобили ERA, Мазерати, Райли и MG – с тях водят битка преди 75 години в Гран при на Донингтън през 1937 г. На Ривайвъл-а ще има поне десет от произведенията на автомобилното изкуство – според организаторите най-голямото събиране на Сребърни стрели в историята. Комбинираната стойност на колекцията (въпреки че за мнозина тези коли са безценни) е от порядъка на 100 милиона лири.

В едночасовата надпревара за затворени GT коли ще се състезават освен Ферари 250 GTO още GT SWB, Астън Мартин DB4GT, Загато, Ягуар Е-тайп и т.н. Сред останалите автомобили има още уникални експонати, които освен това са в движение и отново ще се надбягват. Организаторите изчисляват стойността на всички невероятни возила, които ще се появят в Гудууд, на над 600 милиона британски лири.