Начало Автомобили Компактният SUV Chevrolet Trax ще дебютира в Париж

Компактният SUV Chevrolet Trax ще дебютира в Париж

145
0
Chevrolet,paris,Trax,Париж

В навечерието на автосалона в Париж компанията Chevrolet разпространи първата официално информация и фотографии на компактния си кросоувър Trax, чиято премиера ще се състои на изложението.
Компактният SUV е дълъг 4248 мм, висок е 1776 мм, а междуосието му е 2555 мм. Автомобилът е построен на базата на познатите вече от другите брандове на концерна GM Buick Encore и Opel Mokka, но се различава коренно от тях с дизайна на екстериора и интериора си.
Външността на новия Chevrolet Trax безпогрешно го определя като член на семейството на марката, положила основите на този клас автомобили още преди повече от 75 години с модела си Suburban Carryall (1935 г). Формите на каросерията се отличават с мощни линии и форми, а характерната емблема в златисто разделя на две радиаторната решетка.
Интериорът на Trax е изчистен и практичен, с удобни контролни прибори, съчетаващи аналогови и цифрови показания.
Моделът предлага обилни възможности за съхранение на вещи, наред с багажното пространство с обем 358 литра. Задната седалка е делима в отношение 60/40, има възможност и за сгъване на облегалката на предната дясна седалка. Като цяло вътрешното пространство позволява осем различни конфигурации на седалките.
В по-високите нива на оборудването ще се предлага и системата Chevrolet MyLink, модерно инфоразвлекателно решение, което е в състояние да прехвърля съдържание от смартфона на собственика на 7-инчовия сензорен цветен монитор с висока резолюция. От началото на зимата системата ще включва и навигационно приложение, което ще може да се изтегли и на съвместими смартфони.
Гамата от задвижващи агрегати ще включва 1,4-литров бензинов двигател с турбо (140 к.с. и 200 Нм), 1,6-литров атмосферен бензинов мотор със 115 к.с., както и 1,7-литров турбодизел с мощност 130 к.с. и 300 Нм максимален въртящ момент. Системата със задвижване на четирите колела ще се предлага с версиите, задвижвани от 1,4-литровия бензинов агрегат и 1,7-литровия турбодизел.
Всички задвижващи агрегати ще бъдат оборудвани серийно с функция Старт/Стоп. Двигателите ще могат да се комбинират с 6-степенни механична или автоматична трансмисии.
Продажбите на Chevrolet Trax ще стартират в края на тази година или в началото на следващата на различните пазари, като моделът ще се предлага в 140 страни по света.