Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Конфигурацията на индийското трасе е доста трудна според Петров

Конфигурацията на индийското трасе е доста трудна според Петров

39
0
Виталий Петров

Виталий Петров получи наказание за катастрофата си с Михаел Шумахер (Мерцедес) по време на Гран при на Корея и ще бъде преместен назад с пет места на грида в Индия. Той обаче не е обезкуражен от това и ще се бори да постигне добър резултат в следващия старт от Формула 1.

– Как преценяваш представянето в Корея?

– Свършихме фантастична работа през уикенда; целият екип се труди много упорито. Спокойно се класирахме за Q3 и показахме по-силно темпо от това на някои от екипите, срещу които се борим. Бяхме по-близо до Мерцедес, така че е жалко, задето състезанието ни приключи така. В първия стинт вървях много добре. Водехме жестока битка, но този път аз извадих Михаел [Шумахер] от надпреварата – обикновено той ме изхвърля! Извиних му се и всичко приключи.

– Как се случи ударът с Шумахер?

– Борех се с Фернандо [Алонсо] на правата. Използвах DRS, за да го изпреваря, той включи DRS и KERS и ме задмина отляво. Аз останах вдясно, където е малко мръсно. Натиснах спирачките 15 метра по-рано от обичайно, но заради праха и заради това, че бях с около 20 км/ч по-бърз, не можах да спра. Нямаше как да отида и наляво, тъй като Фернандо бе там и щях да го блъсна. Жалко, че стана така, но пък от друга страна водехме битка за предни позиции.

– Какво мислиш за предстоящата Гран при на Индия?

– Ще е сериозно предизвикателство за отборите и пилотите, тъй като е на нова писта и никой не се е състезавал там досега. Същото бе и в Корея миналия сезон, така че съм наясно колко е сложно. Подготвих се сериозно, така че съм готов за това освежаващо предизвикателство. Всички ще сме наравно на това трасе.

– Харесва ли ти да отиваш на писта, където никога не си карал?

– Има елемент на предизвикателство, не знаеш какво да очакваш. Понякога колата върви чудесно от самото начало, така че не е лесно да знаеш какво ще се случи, докато реално не стъпиш на пистата за първите си обиколки. Казах, че конфигурацията ще е доста трудна, когато я видях за първи път, но в последните два старта имахме чудесно представяне, въпреки че не постигнахме възможните резултати.

– Как ще се подготвиш за това състезание?

– Ще пристигнем малко по-рано, отколкото на трасе, което вече познаваме. За съжаление имам наказание заради инцидента с Михаел в Корея, така че ще трябва да съм на високо ниво.