Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Конфискуваха трофеи и болиди на Емерсон Фитипалди

Конфискуваха трофеи и болиди на Емерсон Фитипалди

66
0

Двукратният шампион във Ф1 Емерсон Фитипалди има сериозни финансови трудности в родината си Бразилия. От музея му властите са иззели компютри, трофеи и състезателни коли, една от които е тази, с която спечели „500-те мили на Индианаполис” през 1993 г., а с друга от конфискуваните той кара във Формула 1.

Според официално изявление на пресслужбата на Фитипалди, проблемите му са в резултат на нестабилната финансова ситуация и политическия сценарий в страната, която е в политическа криза и най-тежката си рецесия от десетилетия насам.

В Бразилия новината се приема за сериозна изненада, тъй като Емерсон е известен като много успешен бизнесмен след края на състезателната си кариера. Според информация на Associated Press Фитипалди е оптимист за излизане от трудната ситуация.

„Емерсон врява, че ще разреши проблемите си с повече работа, се казва в изявлението. – Той е уверен в бъдещите икономически перспективи и финансово здраве на своите компании. Той търси партньорства и решения за излизане от тази ситуация. Състезателните коли и трофеите принадлежат на музея, който е достъпен за всички фенове на автомобилния спорт в Бразилия. И когато проблемите бъдат решени, те ще бъдат върнати по местата им.“

Срещу Фитипалди има заведени повече от 60 съдебни дела от различни банки. Според бразилската телевизия Record TV Емерсон дължи около 27 млн. бразилски реала или 8 милиона долара.