Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ‘Конфликт на егота’ за малко да попречи на Пикет да кара в...

‘Конфликт на егота’ за малко да попречи на Пикет да кара в Унгария

26
0

Бъдещето на Нелсън Пикет във Ф1 продължава да е една от най-обсъжданите теми, след като тимът на Рено пристигна на Хунгароринг днес. Повечето публикации твърдят, че Нелсиньо ще напусне отбора най-късно в края на сезона. Той пък заяви, че „конфликт на егота“ е рискувал мястото му по време на уикенда на германската Гран при.

Тъй като съотборникът му Фернандо Алонсо е свързван доста сериозно с тима на Ферари за догодина, има възможност Рено да започнат следващия сезон с напълно нова двойка пилоти.

„Все още нищо не е решено на 100%. Затова аз ще си върша работата и ще оставя баща ми да се занимава с останалото.

На последното състезание се получи малка бъркотия, но знаех, че има голям шанс за мен да съм тук – просто имаше конфликт на договорите и конфликт на егота между някои хора, но всичко вече свърши и то позитивно. Проблемът е, че в наши дни един договор във Ф1 вече не значи много – вече видяхме няколко случая на пилоти и отбори, които развалиха договорите си и това си остава така, затова единственото нещо, което мога да направя, е да карам, да дам всичко от себе си и да оставя баща ми да си върши неговата работа и да видя какво ще направи“, обясни бразилецът.

Тотално побеждаван от съотборника си този сезон, Пикет определено е под сериозно напрежение, както заради разочароващия си сезон, така и заради постоянните слухове за напускането му.

„Изправен съм прет тази ситуация от миналата година. Това не е нещо ново за мен – на това ниво в моторните спортове трябва да знаеш как да се справяш с това. Ние сме на най-високото ниво в моторспорта и пилотите трябва да знаят как да се справят с тези напрежения и този тип неща“, каза още Пикет.