Начало Автомобили Кьонигсег се отказаха от закупуването на Сааб

Кьонигсег се отказаха от закупуването на Сааб

66
0

Бъдещето на шведския автопроизводител Сааб изглежда доста облачно, след като консорциумът, оглавяван от производителя на суперавтомобили Кьонигсег оттеглиха офертата си за закупуване на марката.

Това развитие на сделката е доста изненадващо, тъй като дискусиите между двете страни вече бяха достигнали финалните си етапи. Предварителното споразумение бе постигнато още през юни, но сериозните забавяния в процеса по придобиване са принудили Кьонигсег да се откажат.

„Много съжаляваме, че след шест месеца на интензивна и целенасочена работа, трябваше да вземем болезненото и трудно решение да не продължим с процесите по придобиване на Сааб Аутомобил“, заяви шефът на Кьонигсег – Кристиян Кьонигсег.

„Времевият фактор още от началото бе основен в нашата стратегия за вдъхване на нов живот в компанията. За съжаление, забавянето по финализиране на сделката доведе до рискове и несигурност, които ни попречиха да осъществим нашия бизнес план по отношение на Сааб“, добави още той.

Още когато Дженерал Моторс обявиха Сааб за продан, те посочиха, че шведската марка ще бъде закрита, ако не се появи купувач до края на настоящата година.