Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Конкурентите на Фетел са насърчили освиркванията към него, мисли Хорнер

Конкурентите на Фетел са насърчили освиркванията към него, мисли Хорнер

35
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

Конкурентите на Себастиан Фетел са насърчили освиркванията към германеца след Гран при на Малайзия според шефа на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Фетел спечели състезанието на пистата Сепанг през март, но то бе запомнено от неподчинението му на отборните заповеди, изпреварвайки съекипника си Марк Уебър 13 обиколки преди финала. Самият Марк коментира в интервю, публикувано в Дейли Мейл миналата седмица, че според него изказването на Фетел преди Гран при на Китай, че не съжалява за постъпката си, е предизвикало недоволството сред феновете на спорта.

За него е трудно да се справи. Той го усеща и не го разбира. (Негативното) възприятие е породено от това, което се случи в Малайзия и че той открадна победа от Марк Уебър. След това той бе представен като „лошото момче”. За някои от неговите конкуренти бе удобно да се отнасят с него по този начин и окуражиха това. Например Фернандо Алонсо, който хвърли шапката си на публиката докато Себастиан говореше на подиума, за да създаде реакция – коментира Хорнер в интервю за BBC Radio 5 live.

След Гран при на Малайзия Фетел спечели общо 10 победи, записа едно 2-ро и едно 3-то място, а след победата си в Гран при на Индия спечели и четвъртата си титла във Формула 1. Екипът на Ред Бул също записа 4-ти пореден успех в шампионата при конструкторите. Според Хорнер 26-годишният германец се е справил с критиките заради своя специфичен характер.

Най-впечатляващото в него е силният му характер. Той не чете в интернет или вестниците за моторни спортове. Често изглежда неинформиран, но усеща какво се случва. Начинът, по който се държи и по който се е развил като човек, е впечатляващ за 26-годишен. Той е постоянно под напрежение. Разбира се колкото повече успехи имаш, толкова по-голямо е падението, а хората търсят точно това. Себастиан се справи с това по изключително добър начин – каза още англичанинът.