Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Конкурентите на Люис съгласни с наказанието

Конкурентите на Люис съгласни с наказанието

29
0

Като цяло има голямо неодобрение на наказанието на Люис Хамилтън, но не всички от падока вярват, че стюардите са взели грешно решение.

Така не е голяма изненада, че Кими Райконен и спечелилият победата Фелипе Маса са съгласни с наказанието. Те вярват, че наказанието на Хамилтън е справедливо и че пилотът на Макларън е подходил грешно спрямо своя конкурент от Ферари.

„Има си правила за преминавате накратко през шиканите и получаването на предимство. Нямам какво да кажа повече” – казва световният шампион, Кими Райконен.

Маса пък казва, че Хамилтън е бил прекалено оптимистичен при изпреварването на Кими толкова скоро след шикана Автобусна спирка. Бразилецът допълва, че често този проблем е бил разглеждан по време на брифинги с пилотите.

„Ясно е, че всеки, който е минал напряко през шикан, трябва да застане на първоначалната си позиция и да се откаже от придобитото предимство” – казва Маса.

„Ако Люис бе преминал правилно през шикана, той никога нямаше да може да изпревари Кими в следващата толкова кратка права.”

Бившият съотборник на Хамилтън в Макларън, Фернандо Алонсо, каза, че Формула 1 би трябвало да приеме решението на стюардите.

„Накрая казаното от тях винаги е честно, независимо дали ви харесва или не” – казва испанецът пред радиото „Кадена СЕР”.