Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Конкурентите търсят тайните на Ред Бул

Конкурентите търсят тайните на Ред Бул

43
0

Тримата основни конкуренти на Ред Бул в момента обмислят как могат да се справят с отличния RB6.

Според немското издание „Билд Цайтунг“ страхотното решение, което стои в основата на успехите на тима от Милтън Кийнс, е допринесло много за бързината на Себастиан Фетел и Марк Уебър, като е било допълнително доразвито за уикенда в Барселона.

От „Билд“ допълват, че между Макларън, Ферари и Мерцедес има тайна спогодба за обмяна на информация за техническото превъзходство на най-новата кола на Ейдриън Нюи.

По този повод Рос Браун е коментирал: „В някои области Ред Бул са тръгнали в различни насоки. Нашите хора в момента разглеждат детайлно.“

Пред „L*Equipe“ пък Стефано Доменикали от Ферари добавя: „Ред Бул показаха значителен прогрес по отношение на темпото си. Видяхме го в петък и събота, както и с представянето на Марк в неделя.“

Първоначално се предполагаше, че в основата на добрата скорост на RB6 е евентуална система за промяна на клиренса, но според „Билд“ ключовият елемент е системата за отработените газове. Още по време на тестовете през февруари стана дума, че Ред Бул бяха сложили стикери на колата си, за да изглежда все едно има конвенционални ауспуси, докато всъщност те са били разположени доста по-ниско.