Начало Автомобили Концепцията Resonance на Nissan е визия за нов кросоувър

Концепцията Resonance на Nissan е визия за нов кросоувър

39
0
Nissan Resonance

Концепцията Resonance на Nissan е визия за нов кросоувър на марката с дръзкия си футуристичен стил и хибридно задвижване. Автомобилът направи световния си дебют в Детройт, където тази седмица се провежда първото голямо автомобилно изложение за 2013 г.

Когато конструкторите ни започнаха работа по Nissan Resonance, се вдъхновяваха от научни постижения и технологични иновации. Вдъхновяваха ги и постиженията на хората, посветили се на това да постигнат напредък във всякакви области. Постарахме се да им дадем концептуален автомобил с визия за бъдещето, който да слива стил и атлетизъм – обясни генералният мениджър на отзела за стратегии и планиране на Nissan Motor Франсоа Банкон.

Resonance е дело на Nissan Design America в Сан Диего (Калифорния). Проектът бе под ръководството на Широ Накамура, старши вицепрезидент и главен криейтив директор на Nisssan Motor.

С формите на концепта дизайнерите са се постарали да внушат усещането за аеродинамика. Във формите са включени и провокативни линии, за да се получи ново възприятие при вида на колата. Цветът, наречен Flare Orange, пък дава енергия и топлина на цялостния екстериро.

За интериора дизайнерите са се постарали да си представят какво ще представлява пътуването в космоса в първа класа: човек ще се почувства добре дошъл, но с нужния ексклузивитет на окръжаващата го среда, изпълнена по най-високи технологии. Внимателно обмисляни детайли включват последователно запалване на светлините при влизане в колата. Инструменталният панел дава достъп до всички необходими данни и системи на автомобила – независимо дали става дума за комуникация или забавление.

Resonance бе представен стриктно като концепция, но все пак хибридното задвижване демонстрира желанието на шофьорите на кросоувъри да уважават околната среда без заради това да се жертва удоволствието от управлението. Моделът е със следващото поколение Xtronic CVT (Continuously Variable Transmission) на Nissan.