Начало Автомобили Концептуалният Opel Monza – визията за бъдещето на Opel

Концептуалният Opel Monza – визията за бъдещето на Opel

27
0
Opel Monza

След повече от 150 години фирмена история, изпълнена с мощни новаторски решения, сега Opel представя най-новия акцент в своята гама, поне частично. Авангардната концептуална студия Opel Monza ще отбележи своята световна премиера в рамките на Международното автомобилно изложение във Франкфурт. Изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман очертава първите щрихи на тази вълнуваща концептуална разработка.

DRIVE!2022 представлява ясна стратегия за бъдещето на Opel като компания и автомобилна марка – отбелязва д-р Нойман. – Тя покрива цяла палитра от конкретни области и елементи, a по отношение на бъдещето на нашите модели, сме обединили всички наши основни цели в едно цяло, отразено в концептуалния Opel Monza. Това е нашата визия за бъдещето на марката Opel и защитава нашите основни ценности – германско инженерно майсторство и прецизност, съчетани с въодушевяващ дизайн и технологични нововъведения, приложими в реалния живот. Концепцията Monza пренася тези елементи в бъдещето, демонстрирайки ясна и перспективна визия и отразявайки ги в реалността със свежо вдъхновение и кристална яснота. Tози автомобил е студия, която ще има дългосрочно въздействие върху следващото поколение модели на марката Opel.

Концептуалният модел Monza е демонстрация на всичко онова, което клиентите на марката Opel могат да очакват в бъдеще. Студията се фокусира върху две големи теми, които ще се превърнат в основен приоритет в работата на повече от 6000 инженери, техници и дизайнери в централата на компанията в Рюселсхайм върху новите модели на фирмата – ефективност и свързаност с околния свят и глобалната мрежа. Концептуалният модел Monza демострира превъзходна ефективност със своята цялостна архитектура, както и с използваните в нея материали, както и по отношение на аеродинамиката и авангардното решение на силовия тракт. Що се отнася до решенията, осъществяващи връзката на автомобила със света и с глобалната мрежа, той предлага уникални по рода си възможности, отбелязващи качествен скок в разработката на модерните инфоразвлекателни системи.

Автомобилът е забележително по-нататъшно развитие на дизайнерския език на Opel. За да изрази видимо и в пълнота стремежа на марката Opel за повишаване на ефективността, концептуалната студия отразява еволюцията във философията на дизайна на Opel под мотото на обединението на пластичната артистичност и германската прецизност в изпълнението с линия на каросерията, демонстрираща усещане за лекота и атлетичност вместо за чиста мускулна мощ.

Ударението, поставено върху дизайна става видимо в оформлението на предната част на студията. Ниската стойка с плавни линии, ясно очертаните форми на предния капак и впечатляващото изпълнение на светлините се обединават, придавайки на автомобила допълнителна доза ярка самоувереност. Допълнително развити и емблематични за марката Opel теми по отношение на дизайна също са включени в цялостната осанка на концептуалния модел – типичният надлъжен ръб върху предния капак например се е сдобил с подчертана триизмерност и по този начин е доста по-добре изразен, докато напречната хромирана лайстна, носеща емблемата на Opel, вече се извива нагоре с малки чупки в краищата. Двете характерни “остриета” под предните светлини също допринасят за динамичния чар на студията. Като цяло, концептуалният модел Monza притежава лек, атлетичен външен вид, създаващ впечатление за ефективност, вдъхновение и страхотно удоволствие зад волана.

С концептуалния модел Opel Monza ние правим нашето автомобилно бъдеще осезаемо още днес – отбелязва още Нойман.

И за да налее още малко гориво в огъня на любопитството към качествата на най-новата студия на компанията от Рюселсхайм преди световната й премиера, той допълва:

– Сега не мога да навляза в детайли относно дизайна на вътрешното пространство на концептуалния модел Monza и по-специално за начина, по който авангардните технологии в него ще променят усещането за шофиране и удоволствие на пътя. В същото време обаче, мога да ви гарантирам, че от какъвто и ъгъл да го погледнете, напредничавият дизайн на студията и перфектните пропорции на каросерията й ще накарат хората да се обръщат след нея. В същото време това са само видимите с просто око проявления на съществената част от студията, която е още по-впечатляваща, но е скрита под формите на каросерията. Бих препоръчал на всички да ни посетят на щанда на Opel на изложението IAA и да хвърлят поглед към вълнуващото бъдеще на марката Opel!