Начало Рали Копецки се връща в IRC, ще преследва добър резултат без да поема...

Копецки се връща в IRC, ще преследва добър резултат без да поема рискове в началото

45
0
Ян Копецки

Ян Копецки се завръща в IRC следващия уикенд и ще участва в рали Канарски острови. Той сподели пред официалния убесайт на сериите за шанса да повтори победата си от 2010 г.

– Това ще ти е първи старт за сезона в IRC. Готов ли си?

– Надявам се. Правих два дни тестове близо до Аликанте в Испания, където пътищата са доста подобни на тези на Канарите и имат сериозно сцепление. Всеки ден тренирах и бягах поне по два часа.

– Доколко ти помага фактът, че вече си печелил това конкретно рали?

– Спечелих преди две години, но миналия сезон загубих с 1,5 секунди, които освен това може би ми костваха шампионата! Харесвам състезанието, защото е на хубав асфалт с чудесно прилепяне. Етапите са интересни за каране, а времето е по-скоро стабилно.

– Миналата година каза, че липсата на прецизност в бележките те е забавила. Уверен ли си, че това няма да се случи сега?

– Миналата година променихме много бележките, но в една определена секция ги бяхме объркали. Сега ще се концентрираме далеч повече в тренировката.

– Проследи ли действието в рали Азорски острови? Какво мислиш за представянето на Андреас Микелсен?

– Да, гледах го и се чувствах малко странно у дома, докато пред очите ми вървеше тази надпревара, защото бях доста бърз там миналата година. Андреас свърши великолепна работа и не допусна грешки. Един пропуск на Юхо [Ханинен] му струва победата, мисля аз.

– Доколко си уверен, че можеш да спечелиш състезанието другата седмица?

– Естествено, че мога да спечеля, но няма да е лесно. Андреас ще е много бърз, а и има напредък на асфалт. Аз трябва като за начало да постигна възможно най-добър резултат с Шкода без да поемам големи рискове. Не се поставям под напрежение. Обичам спорта, харесва ми да съм в Шкода и да карам рали колата им.