Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кора Шумахер: Михаел трябва да бъде пазен много зорко

Кора Шумахер: Михаел трябва да бъде пазен много зорко

4667
0
Кора, Кора Шумахер
снимка: Даймлер

Бившата съпруга на Ралф Шумахер и снаха на Михаел Кора написа сърцераздирателен пост в профила си в Инстаграм, който немските медии коментират вече няколко дни. Кора Шумахер изрази сериозни притеснения относно необходимостта мерките за сигурност около седемкратния шампион да бъдат засилени още, защото той е в най-рисковата група при евентуално заразяване с COVID-19.

Според последната информация от семейството Михаел е в процес на дълга рехабилитация и е в добро състояние

При него наистина непрекъснато има хора, но медицински персонал. Михаел се намира в специална стая в дома на семейството на брега на Женевското езеро и е в контакт с тези хора, както и със семейството си, като никой не говори за състоянието му. Пилотът получи тежка мозъчна травма след падане на ски в края на 2013 г. В продължение на месеци бе в изкуствена кома и след това години наред най-добрите лекари се опитват да го възстановят.

Самата Кора Шумахер също е застрашена при евентуално заразяване, защото страда от астма

Тя е в дома си от месеци, след като и претърпя операция на рамото в края на миналата година. Поради тази причина Кора е много съпричастна към призивите за оставане у дома.

Кора бе женена за брата на Михаел – Ралф – до 2015 г. и също се състезаваше в различни състезания. Двамата имат син на име Давид. 18-годишният младеж върви по стъпките на баща си и чичо си. През 2018 г. кара в немската Формула 4, а миналата година бе в зимните азиатски серии Формула 3.

43-годишната Кора пък остава доста популярна в Германия като модел и инфлуенсър. Тя не е в много добри отношения с Ралф, с когото продължава да се кара от време на време – вече онлайн. Разводът им не бе особено гладък – имаше разправии и за пари, и за имоти, като искри продължават да прехвърчат. Малко след официалното решение на съда Кора реши да си върне на Ралф за негативните емоции като се снима за „Плейбой”.