Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Корина Шумахер помоли медиите да напуснат болницата в Гренобъл

Корина Шумахер помоли медиите да напуснат болницата в Гренобъл

549
0
Корина Шумахер

Корина Шумахер помоли медиите да напуснат болницата в Гренобъл, където лежи съпругът й Михаел. Седемкратният световен шампион падна на ски на 29 декември и удари главата си на камък. След това претърпя две мозъчни операции и все още е в медицинска кома.

Моля, подкрепете ни в общата битка с Михаел. За мен е важно да оставите лекарите и болницата да си вършат работата на спокойствие. Моля ви да се доверявате на изявленията им и да напуснете клиниката. Моля, оставете семейството ни на спокойствие – се казва в изявлението на Корина, което тя разпространи чрез мениджъра на съпруга си Сабине Кем.

Шумахер е в стабилно, но критично състояние. Лекарите дадоха същите сведения и вчера, когато обявиха, че повече няма да има бюлетини или пресконференции в близко бъдеще.

Информацията за състоянието на 45-годишния германец е на практика една и съща от втората хирургическа интервенция насам. В медиите обаче се появиха спекулации – някои без източник или с цитиран анонимен такъв – за възможни последици от контузиите на Шумахер. Сабине Кем няколко пъти вече опровергава или изяснява „новини” за подобрение на Михаел. Тя подчерта многократно, че всякакви данни, неидващи от лекарите, трябва да се приемат за спекулация.

Роберт Кубица също предупреди за това, че е необходимо да се внимава в такива случаи. Самият той бе потърпевш след катастрофата на рали, която претърпя в началото на 2011 г. и сподели, че е наясно в какво може да се превърне медийното отразяване на такъв случай. Полският пилот ще се състезава тази година във WRC, след като миналата година направи първи сезон след инцидента и взе титлата във WRC2.